15-09-2022 09:44:44

"Bizim karşı çıktığımız, siyasi rekabet değil, düşmanlıktır"

Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kahramanmaraş siyasetinde 20 yıldır bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Buna rağmen "Türkiye'yi kutuplaştırıyorsunuz, insanları ötekileştiriyorsunuz." şeklindeki eleştirilerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Ünal şöyle devam etti:

"Biz kimseyi kutuplaştırmıyoruz, kimseyi de ötekileştirmiyoruz. Ama bu bayrağa, vatana, toprağa, bu topraklar üzerinde bin yıldan beri mücadelesini verdiğimiz değerlere saygı duymayan herkesle sonuna kadar kutuplaşmaya devam ederiz. Biz bu topraklar üzerinde Cumhurbaşkanı'mızın 'Türkiye ittifakı' diye nitelendirdiği siyasi görüşü ne olursa olsun aynı bayrağa, aynı vatana, aynı millete, aynı devlete saygıyla bağlı olan herkes bizim kardeşimizdir. Biz karşımızda siyasi rekabeti doğal bir siyasi gereklilik olarak görürüz. Bizim karşı çıktığımız siyasi rekabet değil, düşmanlıktır. AK Parti düşmanlığıdır, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır."

Ünal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarındaki açıklamalarına tepki göstererek şunları kaydetti:

"İzmir'deki belediye başkanı ecdada hakaret ediyor ve 'Ben bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan aldım.' diyor. Ona buradan bir cümle hatırlatmak istiyorum, Mustafa Kemal Atatürk Nutuk'ta diyor ki 'Şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenler'. Yani şahsi menfaatlerini müstevlilerin ister emperyalist deyin ister saldırgan deyin ister sömürgeci deyin onların siyasi emelleriyle birleştirenler diyor. Bu, kime uyuyor? Buna bakmak lazım. Bugün siyasi emellerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenler, bu ülkeye yabancılaşmış, bu ülkenin verdiği bağımsızlık mücadelesine yabancılaşmış ve bu ülkenin savunma sanayinden tutun da ihracatında, büyümesinde, üretiminde, her alanda verdiği mücadeleyi itibarsızlaştıran ama İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Amerika söz konusu olduğunda saygıyla temenna çakanlar, kalkıp bize bağımsızlıktan ve 'Bağımsızlık benim karakterimdir.' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmesin."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel'in de konuşma yaptığı programa AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Fethan Baykoç, AK Parti İstanbul Milletvekilli Hasan Turan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve diğer partililer katıldı.

Ünal, ayrıca temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'ü makamında ziyaret etti.