17-02-2021 17:06:06

"Bizim düşmanlığımız bu ülkenin ortak kaderine entrika çeviren, önüne blok olmaya çalışan, arkada sinsice işler çeviren terör örgütlerinin hamileridir"

TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, Ankara 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Millet İttifakı için "birbirine benzemeyen, aralarında derin farklar olan ama AK Parti husumeti çerçevesinde bir araya gelmeye uğraşan bir başka ittifak" değerlendirmesini yapan Bostancı, Cumhur İttifakı'nın ise Türkiye'nin meseleleriyle uğraştığını kaydetti.

Bostancı, birbirine benzemeyen siyasetleri bir arada tutmak için karşıdaki siyasetin hasımlaştırıldığını ve düşmanlaştırıldığını belirterek "Siyasette böylesine husumete dayalı ortaklıkların ne kendilerine ne de memlekete faydası yok. Biz onların diline misliyle mukabele edecek elbette ki sözlüğümüz var ama öyle konuşmayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geleceği ve kudretli bir ülke olması için çaba gösterdiklerine dikkati çeken Bostancı, şunları kaydetti:

"Bizim derdimiz 1923'te yokluk ve yoksulluk içinde kurulmuş olan bu ülkeyi çok daha yükseklere taşımak, bölgenin kudretli bir ülkesi yapmak, halkını zengin kılmak ve her gün karşımıza çıkan problemleri çözmek. Bu insanlar, bu ülkedeki vatandaşlarımız, özgür ve mağrur şekilde bu ülkenin zenginliğinden paylarını alarak yaşamalıdır. Bizim tek derdimiz bu ülkenin geleceğidir. Bizim düşmanlarımız yok mu, elbette düşmanlarımız da var. Bizim düşmanlığımız siyasetle değildir, hayır. Bizim düşmanlığımız az gelişmişliktir, bizim düşmanlığımız milletimizin önüne çıkan engellerdir. Bizim düşmanlığımız bu ülkenin ortak kaderine entrika çeviren, önüne blok olmaya çalışan, arkada sinsice işler çeviren terör örgütlerinin hamileridir."

Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe taşıyacaklarını anlatan Bostancı, ortak çatı Cumhur İttifakı'yla 2023'teki seçimlerden zaferle çıkacaklarını vurguladı.