22-06-2022 17:50:00

"Biz de bu kararı hazmedemiyoruz"

Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tunç, Marmaris'teki orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahalenin yapıldığına dikkati çekerek, 20 helikopter, 14 uçak, 1494 personel, 7 TOMA aracı, 39 iş makinasının sahada görev yaptığını belirtti.

Devletin tüm kurumlarının topyekun bir mücadele ortaya koyduğunu söyleyen Tunç, yangının çıkış sebebiyle ilgili gerekli soruşturmaların başladığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin bölgede çalışmalara nezaret ettiklerini kaydeden Tunç, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

Tunç, Pınar Gültekin kararına ilişkin, "Bu karar, kesin bir karar değil. Zaten istinaf ve temyiz süreci bunun için var. Yargı içerisinde hatalı bir karar varsa bu yargı süreci içerisinde elbette ki düzeltilecektir. Bu hunharca cinayeti hiç kimsenin tasvip etmesi mümkün değildir. Bu, insanlık dışı bir vahşettir." yorumunu yaptı.

Soruşturmanın başında bir kısım sanıklara verilen takipsizlik kararına karşı Adalet Bakanlığının kanun yararına bozma yoluyla konuyu Yargıtay'a götürdüğünü hatırlatan Tunç, "O sanıklar bakımından dava sürecini başlatan Adalet Bakanlığıdır. Karar, şu anda toplum vicdanını rencide eden bir karar olarak ortaya çıktı." dedi.

Yargı kararlarının eleştirilebileceğini dile getiren Tunç, "Biz de bu kararı hazmedemiyoruz. Gerçekten bu hunharca cinayetin karşılığı bu olmamalı diyoruz." diye konuştu.

Tunç, "kasten öldürme suçlarının cezasının müebbet hapis cezası olduğunu, kadına karşı işlenmişse ağırlaştırılmış müebbet cezası olmalı" diye kanunda değişikliği TBMM'de hep beraber yaptıklarını anımsatarak, bu kararın, istinaf ve temyiz sürecinde adil bir şekilde sonuçlanacağına inandığını ifade etti.