13-02-2020 18:00:37

"Birileri ne kadar sözde mücadele yaparsa yapsın terörle mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz "

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Özkan, Türkiye'nin demokratik hukuk devleti olduğunu, devlet işleyişinin de anayasal hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Hukuk düzenine aykırı davranışların, hukuk denetimi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli yaptırımların adli ve idari olarak hayata geçirildiğini vurgulayan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda söz konusu husus soruşturmaya konu edilmiştir. Özellikle IŞİD ile hükümetimizi ilişkilendirmeye çalışmak aslında açıkça terör örgütlerinin bir algı operasyonudur. Buna Gazi Meclisimizin alet edilmesini de kabul edemeyiz. IŞİD ile ilgili Türkiye'nin mücadelesine bakacak olursak, birileri gerek PKK gerek FETÖ gerek marjinal sol terör örgütlerinin eylemi tamamen aynı merkezden yönetilmelerine rağmen görünüşte sanki kendi aralarında bir çatışma varmış izleniminden ibaret olduğunu, özellikle Barış Pınarı Operasyonu çerçevesinde gördük. Birileri ne kadar sözde mücadele yaparsa yapsın, biz özde sadece DEAŞ'la değil, PKK'sıyla, FETÖ'süyle, DEAŞ'ıyla, PYD'si, YPG'si, DHKP-C'si ile mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

Bugün Meclis'in kapısına gelerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Oktay Alkaya isimli şahıs Meclis kapısına hazırlıklı bir şekilde gelmiştir. Bahsedilen kişinin Hatay ilinden geldiği, işsiz olduğu gerekçesiyle eylemi yaptığı öğrenilmiştir. Şahsın yapılan sorgulamalarda 5 hırsızlık, 2 konut dokunulmazlığını ihlal, 9 intihara teşebbüs, 4 kasten yaralama, 3 silahlı tehdit, 2 suç eşyasının satın alınması, 1 fuhuşa teşvik, 1 kamu malına zarar verme, 1 güveni kötüye kullanma, 1 kasten yangın çıkarma suçlarından kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Bunların yanında devam eden soruşturmaları da var. Elbette soruşturma devam ediyorsa masumiyet karinesi de var. Bu meseleyle ilgili belirli bir örgüt anlayışı içerisinde motivasyonun da olduğu ve bu noktada da soruşturmanın başlatıldığı gelen bilgiler ışığında. Bunlar ortaya çıkarılacaktır."