02-10-2019 22:09:29

"Bir taraftan demokrasiden, kardeşlikten ve barıştan söz ediyorsunuz, diğer taraftan dağa adam çıkarıyorsunuz"

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, HDP'ye yönelik, "Siz terör örgütünün acentesisiniz. Bir taraftan demokrasiden, kardeşlikten ve barıştan söz ediyorsunuz, diğer taraftan dağa adam çıkarıyorsunuz." dedi.

"Asya Verimlilik Teşkilatı Kuruluş Anlaşmasına Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi"nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda bazı HDP'li belediyelere kayyum atanması tartışma konusu oldu.

Mehmet Muş, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın kayyum atamalarının "hukuksuz" olduğuna yönelik iddialarına yerinden söz alarak cevap verdi.

HDP'li vekillere "Neden çocukları dağa kaçırılan annelere sahip çıkmıyorsunuz?" diye soran Muş, şöyle konuştu:

"Konuşmaları dinlerken her şey güllük gülistanlık, terörle hiç alakası olmayan bir parti konuşuyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor ama gerçekler öyle değil. Diyarbakır'daki aileler 'benim çocuğumu dağa götüren HDP'dir' diyor. Siz terör örgütünün acentesisiniz. Diyarbakır'daki anneleri niye görmüyorsunuz? Bir taraftan demokrasiden, kardeşlikten ve barıştan söz ediyorsunuz, diğer taraftan dağa adam çıkarıyorsunuz. Bunlar böyle riyakar bir siyasi partidir. Anneleri tehdit edeceksiniz, kaçırılan çocuklar için sesinizi çıkarmayacaksınız. Garibanların çocuklarını dağa göndereceksiniz, sizin çocuklarınız plajlarda vakit geçirecek. Bunlardan daha fazla faşist bir parti bulamazsınız." diye konuştu.

Mehmet Muş, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, AK Parti'nin Kürtçe'yi her yerde yasaklama gayreti içinde olduğunu öne sürmesi üzerine de HDP'nin yalan üzerine bir siyaset kurduğunu söyledi.

Türkiye'de Kürtçe konuşma yasağının AK Parti iktidarları döneminde ortadan kaldırıldığının altını çizen Muş, HDP'nin siyaset çizgisini artık değiştirmesi gerektiğini dile getirdi.