23-12-2020 17:58:40

"Bir şey gizlenirse anayasa çalışması baştan çökmüş olur"

Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan, Meclis'in bütün siyasi partilerin katılımıyla çalışma yapabildiğini ve bunu kendilerinin de arzu ettiğini dile getirdi.

Özkan, MHP ile oluşturdukları Cumhur İttifakı'nın, milletten hiçbir şeyi gizlemeyen şeffaf ve denetlenebilir bir ittifak olduğunu belirtti.

Farklı siyasi parti gruplarının bir araya gelerek anayasa çalışması yapabileceğini ifade eden Cahit Özkan, "Anayasa çalışması için 3 parti bir araya gelir, eğer milletten bir şey gizlenirse, zaten anayasa çalışması baştan çökmüş olur. Bizler AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, kimlerle, hangi noktalarda mutabakata varılarak ne görüşüldü, bunların cevabını istiyoruz. Milletimiz bizden bunun hesabının sorulmasını istiyor." diye konuştu.

Terör örgütü yanlısı Abdülkadir Aktürk'ün, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı hedef göstererek suikast çağrısında bulunduğunu söyleyen Özkan, Türkiye'de yaşam hakkını, özgürlük ve güvenlikleri teminat altına alarak bunların hesabını soracaklarını, Sayan'ın arkasında duracaklarını vurguladı.

"Terör örgütü üyeleriyle görüşüldüğü" iddiasını reddettiklerini belirten Cahit Özkan, "Çünkü terör örgütü üyelerinin ağzına bakılmaz. Örgüt üyelerinin ne dediğine bakmayacaksınız. Bu ülkenin seçilmiş iradesi Recep Tayyip Erdoğan, yargı makamları, siyasi yelpazede meşru siyaset içerisinde olanlar ne demiş, buna bakmak lazım. Yalanla, dolanla, terör örgütünün ağzına bakarak Türkiye'nin geleceği tayin edilmez." değerlendirmesinde bulundu.