22-06-2021 21:42:45

"Bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumuna geldik”

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Özkan, demokrasi tarihinin çileli hikayelerle dolu olduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sivas Madımak cinayetinden Başbağlara, Bingöl katliamından Uğur Mumcu cinayetine, Eşref Bitlis'ten Necip Hablemitoğlu cinayetlerine kadar bütün saldırılar aslında anayasal düzenimizi, milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi, barışımızı, toplumsal düzenimizi hedef almıştır. Yaşanan tüm bu acılardan çıkardığımız ders; bugün HDP İzmir il binasına gerçekleştirilen o hain saldırının, AK Parti Diyarbakır Hani ilçesinde ilçe teşkilatına gerçekleştirilen hain saldırının arkasında neler var, bunları bize açık ve net bir şekilde göstermektedir. Hain saldırılara bütün siyasi parti gruplarının lanet okuması gerekir. Bunların arkasındaki bütün güç odaklarını, bağımsız ve tarafsız yargımızın, milletçe bizlerin yapacağı takibatla, sonuna kadar araştırılacağını ve nihayet görülecek olanın da bu ülkeye, barışımıza yapılmış bir saldırı olduğunu bir kez daha göreceğimize inanıyorum.

Yargısal soruşturmalar devam ettiği müddetçe göreceğimiz tek bir şey vardır; o da çetelerin, mafyaların, derin ve paralel yapıların, FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın, DHKP-C'nin, Türkiye düşmanlarının kuyruklarının belli yerlerde buluştuğunu, birleştiğini göreceğiz. Onun için biz, bu ihanet kokan saldırılara müsaade edilmeyeceğini ve hukuk devletimizin, anayasal güvencemizin en güçlü şekilde egemen kılınması gereğini ifade ediyorum. Barışımıza, huzurumuza dönük tehditlere meydanı boş bırakmayacağımızı ifade etmek istiyorum."

Amasya Genelgesi'nin yıl dönümüne işaret eden Özkan, kurtuluş mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini söyledi.

Türkiye'nin nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumuna geldiğine işaret eden Özkan, "25 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama faaliyetlerimizi inşallah en kısa zamanda 18 yaş nüfusunu da kapsamak suretiyle bütün vatandaşlarımızı aşılayacağız. Böylece salgından ilk kurtulan ülkeler içerisinde birinci sırada yer alacağız." diye konuştu.