14-11-2019 19:22:08

“Artık dinleyen değil dinleten bir Türkiye var"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika ziyaretinin, tüm dünyanın yakından takip ettiği, önemli sonuçları olan bir görüşme olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin, tüm tezlerini Amerika'daki görüşmede net olarak ortaya koyduğunu vurgulayan Turan, şunları söyledi:

"YPG, Suriye, FETÖ, sözde Ermeni tasarısı gibi tüm konularda hem Amerika'da hem de dünya kamuoyu önünde tavrımızı net bir biçimde ortaya koyduk. Mektuplar, geldiği gibi aynen mahrecine iade edildi. Ekonomik yaptırım tehdidinden eser yoktu, Avrupa'ya mesaj vardı. Medya üzerinden yapılan eleştiriler yoktu, kabul gören bir haklılık vardı. Susan, dayatmaya açık bir anlayış yoktu, 82 milyonun hakkını koruyan bir irade vardı. Bir siyasetçi olarak değil öncelikle bir vatandaş olarak gurur duyma hakkımız var. Artık dinleyen değil dinleten bir Türkiye var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesi öncesinde, TRT muhabiri Tuna Şanlı'nın canlı yayında, terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğradığını dile getiren Turan, "Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Tuna Şanlı'ya, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Basın ve ifade özgürlüğünü hedef alan bu saldırıya karşı tüm partilerimizden ortak tavır bekliyoruz." dedi.

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Turan, "Kıbrıs bize tarihin emaneti olarak milli bir davamız. Kıbrıs yavru vatan değil vatandır. KKTC'nin ilanının 36'ncı yıl dönümünü kutluyor ve tüm Kıbrıs şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz." diye konuştu.