12-04-2020 16:27:38

“Anadolu Ajansımızın bütün çalışanları ve tüm basın mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum”

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Akbaşoğlu, Polis Haftası kutlanırken birtakım saldırıların olduğuna dikkati çekerek bu saldırıyı yapanları kınadığını ifade etti.

Kurtuluş Savaşı'nın zor şartları altında kurulan Anadolu Ajansının, ilk haberlerini 12 Nisan 1920'de servis etmeye başladığını anımsatan Akbaşoğlu, "Bugün 12 Nisan olması münasebetiyle istiklal mücadelemizde çok önemli fonksiyonlar icra eden, doğru bilgiye ulaşmamızda da bugün önemli bir fonksiyon icra eden Anadolu Ajansının 1920'de, 12 Nisan'da ilk haberini yayımlayıp en zor şartlarda bile görevini aksatmaması ve dünyanın en saygın basın kuruluşlarından biri haline gelmesi münasebetiyle Anadolu Ajansımızın bütün çalışanları ve tüm basın mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum." dedi.

Türkiye'nin, koronavirüsle mücadele konusunda her alanda büyük atılımları, tedbirleri ortaya koyduğuna işaret eden Akbaşoğlu, "Bir tarafta Avrupa'da 65 yaş üstü insanlar gözden çıkarılırken, bizler maaşlarını evinde verebilir sistemi ve her türlü yardımı evinde kendisine takdim etme imkanını bulan bir organizasyonu gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, bir taraftan Türkiye'de yerli solunum cihazlarının seri üretimine başlanırken, 45 günlük süre içerisinde yeni hastanelerin tamamlanacağını, diğer taraftan terörle mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının yükseldiğini dile getirdi.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs salgınından etkilenen ülkelere gönderdiği yardım malzemelerine işaret eden Akbaşoğlu, "Avrupa'nın maske savaşlarıyla birbirlerine korsanlık yaptığı bir süreçte, insanlık nedir, medeniyet nedir, bunu ecdadımızın, 'Kökü mazide olan atiyim' diye ifade ettiği o büyük müktesebat çerçevesinde, yardım elimizi, bütün Avrupa'ya, Balkanlara, 30'dan fazla ülkeye uzatmanın haklı gururunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Oluç, Özel ve Akbaşoğlu, Hristiyan dünyasının Paskalya Bayramı'nı kutladı.