07-11-2019 17:58:11

"Aksaray'da yaşanan muameleyi kabul etmemiz mümkün değildir"

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Aksaray'da otizmli öğrencilere yönelik muameleyi kabul etmemiz mümkün değildir. İnsan olan hiçkimsenin buna gözlerini kapaması söz konusu olamaz. Zaten devletin ilgili kurumları gerekli tahkikatı, idari soruşturmaları başlatmış durumdalar. Biz de AK Parti Grubu olarak oradaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle alakalı, "Destek yüzde 30'a düştü. Yüzde 70 bunun karşısında" şeklindeki açıklamaları anımsatan Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu söyleyen mevkidaşıma şunu söylemek isterim; gözünüz aydın. Böyle bir durum varsa hiç beklemeyin hemen anayasa taslağınızı getirin. 1982 Anayasasına da zaten toplumda belli bir alerji var. Siz de hemen anayasanızı iş bu fırsat getirin yüzde 70'le getirdiğiniz anayasa vatandaş tarafından onaylanır, siz de muradınıza ermiş olursunuz. Bunu defaatle söylememize rağmen halen getirmediler. Taslağınızı Meclise sunun, milletvekilleri değerlendirsin, kararı millet versin. Madem yüzde 70'lik bir desteği arkanıza almışsınız. Bir ana muhalefet düşünün, elinde daha iddiasını doğrulayacak, ortaya koyabilecek bir metni yok. Konuştuğunun bir karşılığı var mı? Yok. Sırf laf."

Muş, CHP'nin böyle bir şeyi getiremeyeceğini, yapamayacağını çünkü böyle bir kabiliyetinin olmadığını söyledi.

"Bugün ülkemizde binlerce insanımız organ nakli bekliyor fakat organ bağışı yaygın olmadığı için organ bulamıyor. Bunu değiştirebiliriz. Organ nakli bekleyen gözü yaşlı insanlarımıza umut olabilir, organlarımızı bağışlayarak hayatlarını kurtarabiliriz. Milletimize birçok konuda öncülük eden Meclisimiz, bu hayati konuya da öncülük edebilir. Ben, buradan, tüm organlarımı bağışladığımı açıklıyorum ve tüm milletvekili arkadaşlarımı ve milletimizi hayat kurtarmaya, organlarını bağışlamaya davet ediyorum."