24-12-2019 16:03:02

"Akif'in hatırası hep yaşayacak"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ersoy'un, Türkiye'nin en kıymetli değerlerinden olduğu söyleyen Turan, tarihin kırılma noktalarında edipler, şairler ve yazarlar, onun zaman toplumu nedeni eden, mücadeleye ruh katan ve yol gösteren neden olduğunu hatırlatarak, "Akif de böyle, Çanakkale Şehitleri'ne şiiri olduğunu Hele ki İstiklal Marşı ile ilgili hatırası bambaşka. " diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un hatırasının hep yaşayacağını vurgulayan Turan, "Akif'e karşı bir vefa borcumuz var. ifadesini kullandı.

Ersoy'un, Başkanlık Arşivi, Sicil-i Ahval Defteri kayıtlarında seçtiğiniz göre Bayramiç'te doğduğu, babası Tahir Efendi'nin ise 1873-1877 arasında arada Bayramiç Karşıyaka Camisinde imam hatiplik yaptığının bilindiğini hatırlatan Turan, Ersoy'un doğduğu evi, babasının görev yaptığı camiyi bulduklarını ve geri yüklemeyi dile getirdi.

Bunun için millet vefa borcunu ödemesi için ufak bir adım olduğunu belirten Turan, "Akif, yüzyıllar geçse de 'Korkma' diye o anlamlı mısraların hep sahibi olacak. gençlere olan örnek kişiliği hep yaşayacak. " dedi.

Turan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası'nın bu farkındalığı oluşturmak için kıymetli olduğunu söyledi.

"Akif bilincine farklı bir ivme katacak"

Akif'in hayatının, özellikle çocukluk yıllarının anlatıldığı bir belgesele öncülük ettiklerini aktaran Turan, okuyun konuştu:

Hem Türk Hava Yollarında hem TRT "Çanakkale'deki çocukluk halinde, İstanbul ve Mısır'daki hatıraları. Tüm Türk tarihi Yolde hem tadında güzel bir belgesel ortaya çıktı. hem de diğer kanallarda Akif'in bu belgeselinin yer alması, Akif bilincine farklı bir ivme katacak.

Ersoy'un, milletin, varlık mücadelesini anlatan, gönüllerde müstesna bir yere sahip olan kıymetli bir isim olduğunu dile getiren Turan, Ersoy'un, milletin ve Çanakkalelilerin gönlündeki en müstesna yerde yaşamaya devam edeceğini kaydetti.