18-03-2020 17:40:54

"82 milyonun dayanışmasıyla disiplinli şekilde, Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara harfiyen riayet etmek suretiyle hedefimize ilerliyoruz"

TBMM Genel Kurulunda, Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, grup başkanvekillerine yerlerinden söz verdi.

Grup Başkanvekili Cahit Özkan da Çanakkale Zaferi'nin, aziz milletin bu topraklardan kendisini sürüp çıkarmak isteyen emperyalistlere karşı verdiği kutlu mücadelenin adı olduğunu söyledi.

Şehitlerin ruhlarının şad olmasını dileyen Özkan, "Çanakkale, bu kutlu aziz milletin tarih boyunca verdiği o şanlı destanların abideleşmiş halidir. 7 düvele karşı bu milletin, tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak yek vücut olup verdiği şanlı mücadelenin adıdır Çanakkale. İstiklal Marşı'na ilham kaynağı olan, mesele mukaddesatımız, vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve devletimiz olduğu zaman; tek tek, akın akın şehitler tepesine koşan bütün farklılıklarıyla bu aziz milletin zaferinin adıdır. Bu kutlu zaferin 105. yılında bu vatanı bizlere emanet eden şanlı ecdadımızı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyorum."

Özkan, koronavirüs ile ilgili mücadelenin dünya genelinde sürdüğünü, Türkiye'de alınan önlemler ve milletin de dayanışmasıyla bu belayı en kısa sürede ortadan kaldıracaklarına inandığını ifade etti.

Türkiye'de geçmişten bugüne gerçekleştirilen sağlık yatırımlarıyla bu tür hastalıklarla mücadelenin çok önceden başlatıldığına dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:

"Bu mücadeleye koronavirüs vakasının görüldüğü anda başlayarak zaten başarıya ulaşmak mümkün değil. Başta İtalya olmak üzere maalesef Avrupa'nın içinde bulunduğu sorun, altyapı eksikliğidir. Bu anlamda Avrupa'nın ve kişi başına düşen yatak sayısıyla dünyanın en iyi ülkeleri arasındayız. Bu süreci sağlık çalışanlarımızın da müdahalesiyle atlatacağız. 120 dünya ülkesi içinde ilk 10 içinde yer almaktayız. Milletçe birlik ve beraberlik içinde yapmamız gereken tek şey, Bilim Kurulu'nun direktiflerine harfiyen uymaktır. Edirne'den Kars'a hedefimize başarılı sonuçlarla yürüyeceğiz. Dünyada koronavirüs ile mücadele eden ülkelerin bir kısmı insan yaşamını, bir kısmı ekonomiyi öteledi ve İtalya'nın içine düştüğü durumla karşı karşıya kaldı. Bazıları mücadele yerine sürü bağışıklığı sistemini uygulamaya çalıştı. Bizler ise 82 milyonun dayanışmasıyla disiplinli şekilde, Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara harfiyen riayet etmek suretiyle hedefimize ilerliyoruz."