28-05-2019 19:18:05

"2002-2019 yılları arasında 5 milyar fidan toprakla buluşturulmuştur"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Özkan, tartışmaların olabileceğini ancak korunması gereken en önemli değerin demokrasi ve hukuk devleti kuralları olduğunu söyledi.

Dünya genelindeki tartışmalara bakıldığında "Hukuk varsa orada barış olduğunu görüyoruz." ifadesini kullanan Özkan, şöyle devam etti:

"Tek başına yasa hiçbir anlam ifade etmez. Yasanın tek başına olduğu yerde hukukun üstünlüğünden bahsetmemiz söz konusu değil. Hukukun üstünlüğü söz konusu olduktan sonra bütün hukuk düzeni ve barış egemen olacaktır. Dünden bugüne tartışmalar oldu ülkemizde. Bizim iç kalkışma diye ifade ettiğimiz olayların yıl dönümü. Birileri tarafından Gezi olaylarına özgürlük, demokrasi denilebilir ancakdün seneyi devriyesini idrak ettiğimiz Adnan Menderes'in, Fatin Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın idamının nedeni olan 27 Mayıs darbesinin yıl dönümüydü. 27 Mayıs darbesi bu ülkeye acı bedeller ödetmiş olmasına rağmen 1980'e kadar özgürlük ve demokrasi bayramı olarak kutlanmıştır. Gezi bir şekilde özgürlük bayramı olarak 6 yıldır kutlanıyor. Zamanın yargısından geçtikçe Gezi'nin bu ülkeye karşı bir kalkışma olduğunu göreceksiniz. Gezi ile eş zamanlı bir şekilde Sisi darbesinin, Arap Baharı'nın yaşandığı dönemlere bakılacak olunursa Türkiye adeta uçurumun kenarından dönmüştür. Gezi zaman içerisinde anlaşılacaktır.

Siz bizi eleştiriyor, biz sizi eleştiriyor olamasaydık demokrasiden söz edemezdik. 2002-2019 yılları arasında 5 milyar fidan toprakla buluşturulmuştur. Hangi ilde yaşıyorsanız yeşili görüyorsunuz. Çevre hassasiyeti milletimiz adına yapılmış çalışmalardır."