RÜMEYSA KADAK
Katip Üye

RÜMEYSA KADAK

16 Mayıs 1996 tarihinde İstanbul’da doğan Rümeysa Kadak, aslen Malatyalı'dır. 2014 yılında İhlas Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam ediyor.

Dördüncü sınıf öğrencisi olan Kadak 2016 yılında Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı seçildi.

Kadak, son dört yılda Türkiye ve yurtdışında katıldığı birçok eğitim programı ve münazara şampiyonluklarına ek olarak Türkiye ve Dünya münazara şampiyonlarının katıldığı beşi uluslararası dokuz münazara turnuvasına koordinatörlük yaptı.

Başkanlığını yaptığı Meridyen Münazara Kulübü, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanırken AK Parti Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri'nde Yılın Eğitim Projesi Ödülü'ne layık görüldü.

KADEM, Meridyen Derneği, Organize Deliler, Okçular Vakfı, Gea Arama Kurtarma Derneği, Münazara ve Hitabet Derneği gibi sivil toplum kuruşlarında aktif görev alarak projeler üretti. Ulusal ve uluslararası alanda katıldığı çok sayıda programın yanında dört ulusal, on üç uluslararası projenin organizasyon ekibinde aktif görev aldı. Mevcut durumda Genç KADEM’de Proje Sorumlusu, Meridyen Derneği’nde Meridyen Genç Koordinatörü, Münazara ve Hitabet Derneği’nde ise yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmektedir.

Eğitimine devam ederken medya alanında Daily Sabah ve TRT World’de; eğitim alalında ise bir özel okulda bir de imam hatip lisesinde olmak üzere toplamda dört farklı kurumda staj yapma fırsatı buldu. Münazaralara katılmak, farklı kültürlerle ilgili araştırma yapmak, hapkido ve okçuluk sporu ilgi alanları arasındadır. İyi derecede İngilizce bilen Kadak aynı zamanda Fransızca ve Korece öğrenmektedir.

Rümeysa Kadak, 21 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Kadak, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.