RECEP ŞEKER
Türk Dili Konuşan Ülkeler Parl. Asmp. (TÜRKPA) - Üye

RECEP ŞEKER

1972 yılında Karaman'da doğan Dr. Recep ŞEKER; ilköğrenimini Karaman İstiklal İlkokulunda (1978-1983), orta ve lise öğrenimini Karaman İmam Hatip Lisesinde (1983-1990), üniversite eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde (1991-1998) tamamladı.

2009 yılında ise, Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Okulundan mezun olan Dr. Şeker, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.

1998 yılında Şırnak ilinde sağlık ocağı hekimi olarak göreve başladı. Dr. Şeker, 1999 yılında Şırnak'tan ayrılarak Afyon Sandıklı Devlet Hastanesinde ki görevini 2002 yılına kadar sürdürdü.

2002 yılında Karaman Kazım Karabekir sağlık ocağı hekimi olan Dr. Şeker; 2003 yılında Karaman Devlet Hastanesi acil hekimi olarak görev yaptı. 2004 yılından 2008 yılına kadar Karaman İl Sağlık Müdürlüğü yapan Dr. Şeker; 2008 yılından 2015 yılına kadar da Karaman 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yaptı.

Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Dr. Şeker; KAİMDER (Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) kurucu yönetim kurulu üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Karaman şubesi kurucu başkan yardımcılığı, Memur-Sen, Sağlık-Sen üyeliği, Karaman tabip odası onur kurulu üyeliği ve Karaman tabip odası yönetim kurulu üyeliği, KARAHDER (Karaman aile hekimleri derneği) kurucu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 42 yaşında olan Dr. Recep Şeker İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Dr. Şeker evli ve 3 çocuk babasıdır.