HÜSEYİN  YAYMAN
Asya Parlamentoları Asamblesi (APA) - Üye

HÜSEYİN YAYMAN

1969 Hatay’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yaptı. Tez’in adı ‘Türkiye’nin Yönetim Sorunları ve Yeni Yönetim Paradigması’ dır.
Mektebi Mülkiye’de ‘Türkiye’nin İdari Reform Tarihi’ isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru ünvanını aldı… Alanında ilk ve tek eser olan bu çalışma daha sonra kitap olarak basıldı. Halen pekçok üniversitede ders kitabı olarak okutulmaktadır.
Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. Akademik bilimsel dergilerde çok sayıda politik analizleri yayınlandı. Yayman, başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik, Türkiye’nin toplumsal yapısı alanlarında akademik/bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.
Hüseyin Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR Araştırma şirketinde ve SETA Vakfında danışman/araştırmacı olarak çalıştı. Seçim ve propaganda konusunda AK Parti AR-GE Başkanlığının düzenlediği toplantılarda konuşmacı olarak bulundu. AR-GE Biriminin Siyaset Akademisi programında Türkiye’nin Demokrasi Tarihi ve 2023 Türkiye Hedefi konularında konferanslar verdi.
Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında farklı gazetelerde siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, Hürriyet Gazetesinde bir süre köşe yazarlığı yaptıktan sonra Vatan Gazetesine geçti. Yayman, çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde yer aldı.
Hüseyin Yayman, halen Demirören Medya Grubuna bağlı Vatan Gazetesinde köşe yazarlığı ve CNNTÜRK Televizyonunda yorumcu/siyaset danışmanlığı görevini yürütmektedir. Hüseyin Yayman, evli ve iki çocuk babasıdır.
Hüseyin Yayman’ın Bazı Kitapları: Birinci baskısı SETA Vakfı yayınları arasında çıkan Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası isimli çalışması bulunan Hüseyin Yayman’ın yayınlanmış bazı eserleri şu şekildedir: Türkiye’nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi), Kürt Sorunu Nasıl Çözülmez(Ed.), Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası(3.Baskı, Doğan Kitap). Türkiye’de Kamu Yönetimi (2. Baskı Nobel Yayınevi), Yönetim Bilimi (9. Baskı Nobel Yayınevi. Ed.), Mahalli İdareler (3. Baskı Nobel yayınevi. Ed.), Türkiye’nin Açılım Politikaları(Meydan Yayınevi).

PAGE

PAGE  1