16-05-2019 16:53:32

"Türkiye demokrasisinin zemini TBMM'dir"

Grup Başkanvekili Özlem Zengin, uzun süredir medya üzerinden Meclise yönelik ciddi bir saldırı olduğunu, değersizleştirme, itibarsızlaştırma, çirkin bir dille haber yapma, kullanılan araçlardan milletvekillerinin aldığı maaşa kadar Meclisi değersizleştiren, aşağıya çeken bir üslup bulunduğunu söyledi.

Zengin, "Bu konunun hepimizi rahatsız ettiğini biliyorum. Bu meseleyi ortak bir mesele olarak muhakkak gündem yapmamız lazım, çünkü Türkiye demokrasisinin zemini TBMM'dir." dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu'nun İstanbul seçimine ilişkin tartışma konusu olan sözleriyle ilgili hem görüntü metnini deşifre ettiğini hem de bizzat kendisiyle konuştuğunu aktaran Zengin, "Yunan medyasında böyle bir haber yapıldıktan sonra CHP'nin adayında, grubunda, topluluğunda bir rahatsızlık varsa neden rahatsızlıklarını ifade eden, tekzip eden bir açıklama, haber yapılmadığını soruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Zengin, "Yunan medyasında haberin böyle yapılmasının nedenini sormak da bir siyasetçi için, bir fert için çok tabiidir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "İlk önce teyit ettiriyorsunuz Trabzonlu olduğunu, ondan sonra Yunan basınıyla ilişkilendiriyorsunuz, sonra da 'Bunda başka bir hesap var.' diyorsunuz. Yarattığınız algı ne? Yarattığınız algı, bundan öncekilerden farklı değil. Trabzon'da yaşayan insanlarla ilgili Rum, Pontus, bu algıyı yaratmaya çalışıyorsunuz. Bu adamın toplumdan özür dilemesi gerekiyor. Bu millete size oy vermediler diye 'aşağılık, terörist' dediniz, şimdi 'Pontus' diyorsunuz, 'Rum' diyorsunuz. Bundan daha aşağılık olan bir şey olabilir mi?" diye sordu.

Grup Başkanvekili Zengin, yeniden söz alarak, "Trabzonlu vatandaşlarımızın incineceği her tür tavrın karşısındayız, buna asla müsaade etmeyiz. Buradaki konuşmayı çevirerek, 'Trabzonlulara böyle demiştir.' demeyi de ben kınıyorum. Sayın Mehmet Tevfik Göksu Trabzonluları itham eden aleni bir cümle kullanmıyor. Her bir arkadaşımız, rahatsız olan Trabzonlu arkadaşımız varsa biz de bundan rahatsızlık duyarız. O sebeple, bu konuşmada kendilerinin söylediği, itham ettiği şey hiçbir yerinde kelime olarak geçmiyor. Tam tersine, kendileri yorum yapıyorlar, tevil yapıyorlar." dedi.