16-01-2020 17:37:51

"Tüm dünyada basın özgürlüğü, savaş ortamında bile asla ihlal edilemez bir prensiptir, bir dokunulmazlıktır"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Turan, Hakkari Çukurca'da atış eğitimi esnasında meydana gelen kazada 2 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını belirtti, şehitlere rahmet yaralı askerlere de acil şifa dileklerinde bulundu.

Mısır polisinin Anadolu Ajansının Kahire ofisini basarak biri Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına almasını şiddetle kınadıklarını dile getiren Turan, "Tüm dünyada basın özgürlüğü savaş ortamında bile asla ihlal edilemez bir prensiptir, bir dokunulmazlıktır. Ajans çalışanlarını derhal serbest bırakmalarını ümit ediyorum. Konuyu yakından takip ediyoruz, ümit ediyorum arkadaşlarımız bir an önce sağ salim özgürlüğüne kavuşurlar." ifadesini kullandı.

Turan, Meclis fotoğrafçısı Orhan Aydemir'in vefatına da değinerek "Yıllarca Genel Kurulda fotoğraflarımızı çeken, emek veren, Gazi Mecliste birçok anı ölümsüzleştiren Orhan Aydemir ağabeyimiz Hakkın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.

"Artık parti kapatmaları tarihte kaldı"

Bülent Turan, 28 Şubat 1997'de başlayan süreçten sonra 16 Ocak 1998'de Refah Partisinin kapatılmasıyla demokrasinin adeta bir darbe yediğini ifade etti.

Grup Başkanvekili Turan, "Siyasi hayatımızda önemli bir yeri olan bu partinin kapatılması maalesef bugün gerçekleştirildi. Türkiye'de her alanda olduğu gibi, demokrasi alanında da önemli gelişmeler yaşandı. Artık parti kapatmaları tarihte kaldı, gündemden kalktı, Türkiye bu konuda önemli bir mesafe aldı. Bu duygularla demokrasiye vurulan darbenin en büyük mağdurlarından Refah Partisinin Genel Başkanı kıymetli Necmettin Erbakan Hocamızı da rahmetle yad ediyoruz." dedi.