16-06-2020 21:34:06

"Terör yuvaları imha edildi"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turan, Pençe-Kartal Operasyonu ile terör yuvalarının imha edildiğini belirterek, "Bir anlamda ikinci Kandil rüyası görenler, bu rüyaların yerle bir olduğunu gördüler. Aziz şehitlerimizin ne ahı, ne kanı yerde kaldı. Allah kahraman askerlerimizin ayağına taş değdirmesin." şeklinde konuştu.

Bingöl'de meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileten Turan, devletin ilk andan itibaren bölgede olduğuna dikkati çekti.

Bülent Turan, AK Parti Genel Merkezi önünde gazilerin dövüldüğü iddiasının üzücü olduğunu dile getirerek, gazilerin baştacı olduğunu ve ucuz polemiklere malzeme edilmemeleri gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle şehit yakınları ve gazilerin kendilerinin öz kardeşleri olduğunu belirten Turan, "Daha önce 15 Temmuz gazilerini ti'ye alanlar, bunlar 'tiyatro' diyenler, dolaylı olarak tiyatronun oyuncularının da gaziler olduğunu düşünenler, 'boşa sokağa çıktınız, kafa kestiler' diyenler, bugün nahoş bir görüntüden yola çıkarak olmadık ithamlarda bulunuyorlar. Toplanan paraların her bir kuruşu şeffaf bir şekilde Vakıf hesabına yatırılmıştır. Pandemi sürecinde nisan, mayıs ve haziranda gazilerimize 3 defa ödeme gerçekleştirildi." değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Turan, 15 Temmuz gazilerinden Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandığını anımsatarak, "Bizim gazilere nasıl baktığımızı, gazilerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz bilir." dedi.

Söz konusu olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gazilerle tek tek görüştüğünü ve haklı taleplerinin değerlendirildiğini belirten Turan, CHP'li milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine de "15 Temmuz akşamı evinde kahve içip, 16'sında gazilere 'tiyatro' diyenler, bugün en arkadan artistlik yapıyorlar. Şehitler bizim, bırakın bu artistlikleri." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Turan, İYİ Parti'li Türkkan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirilerine cevaben, sistemin millet tarafından değiştirildiğini ve atamaların da millet tarafından yapıldığını söyledi.

Turan, "Başkanlık sistemi tıkır tıkır işliyor. Sistem tartışması açmanın bu ülkeye hiçbir faydası yok." dedi.