07-10-2020 17:34:56

"Sayıştay bir yanlışlık tespit ettiyse, bu kanunlara, koyduğumuz kurallara aykırıysa, kamu zararı oluştuysa devletin ilgili birimleri harekete geçer ve kamu zararı giderilir"

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulunda, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muş, Sayıştayın görevi gereği devlet kurumlarının yaptığı harcamaları, kanun ve nizamlara uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlemekle yükümlü olduğunu, kapatılmasının söz konusu olamayacağını bildirdi.

Muş, bir hukuksuzluk varsa devletin diğer birimlerinin faaliyete geçeceğini belirterek, "Bir yanlışlık tespit ettiyse Sayıştay, bu kanunlara aykırıysa, koyduğumuz kurallara aykırıysa, kamu zararı oluştuysa burada devletin ilgili birimleri harekete geçer ve kamu zararı giderilir. Devlet bu şekilde çalışır." dedi.

Muş, 24 ilin 6. bölge teşviklerinin bir yıl uzatıldığını da belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Engin Altay'ın açıklamaları üzerine, Sayıştay raporlarının ilgili komisyona intikal ettiğini ve görüşüldüğünü ifade etti.

Rapor hazırlanırken belirlenen usülsüzlük ve yolsuzluklar varsa bunların rapordan çıkarılarak yargıya intikal ettirildiğine işaret eden Bilgiç, raporların, TBMM'nin denetimine tabi olduğunu bildirdi.