26-12-2020 17:50:32

"Reform çalışmamıza hep beraber devam edeceğiz"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Özkan, Kovid-19 salgını başta olmak üzere doğal afetlerle karşı karşıya kaldıkları bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen 2020 yılının, millet adına büyük kazanımların da elde edildiği bir yıl olarak tarihe geçtiğini dile getiren Özkan, "Özellikle 86 yıl aradan sonra Ayasofya'nın milletimizle buluşması ve ibadete açılması, Anadolu coğrafyasının yarısı büyüklüğünde Mavi Vatan'ı inşa etmemiz, Suriye'de, Azerbaycan'da ve Libya'da askeri zaferlerimiz, terörle mücadeledeki başarılarımız, 405 milyar metreküp doğal gaz ve birçok yerli ve milli sanayi teknolojisi milletimizle buluşturuldu." dedi.

Tüm bunların zor şartlar altında milletin ve devletin gayreti ile hayata geçirildiğini söyleyen Özkan, bu başarılara imza atan herkese teşekkür etti.

2021 yılının çok daha büyük reformların hayata geçeceği bir yıl olacağını vurgulayan Özkan, "Hukuk reformu, ekonomik reformlar, hayvan hakları kanunu ve pek çok kanunda reform çalışmamıza hep beraber devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan, basın özgürlüğü konusunun, AK Parti'nin göreve geldiği günden itibaren, yasaklarla mücadele başlığı altında bir reform alanı olarak görüldüğünü ve bu alanda reformların hayata geçirildiğini belirtti.

Batı demokrasilerinde nasıl bir medya özgürlüğü varsa Türkiye'de de olduğunu dile getiren Özkan, "Olay TV konusunda bazı hususların göz ardı edilmesini ve bunların yok sayılarak bu alanda yorum yapılmasını kabul etmiyorum. Cavit Çağlar, 'Biz bu kanalı basın özgürlüğünün gereği olarak hayata geçirdik ama bir de baktım ki HDP'nin yayın organı olmuş.' diyor. İlgili medya sahibinin söylemlerine tamamen kulak tıkayarak yorum yapmak da 'el insaf' dedirtiyor." değerlendirmesini yaptı.