15-01-2020 23:07:35

"Ne hakaret ne iftira ne de CHP'nin adı var"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Turan, Türkiye'de sistemin değiştiğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde hükümetin hangi usulle atanacağının çok net olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Mustafa Varank, Murat Kurum, ne manası var bu adamların bu parlamentoda?" sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "O iki bakanımızı 27 milyon kişinin iradesi atamıştır. Seçimlerde yüzde 53'e yakın oy almış bir genel başkan cumhurbaşkanı olmuş, o cumhurbaşkanı da kendi hükümetini oluşturmuştur." karşılığını verdi.

Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimlerde yüzde 53'e yakın oy almış bir genel başkan cumhurbaşkanı olmuş, o cumhurbaşkanı da kendi hükümetini oluşturmuştur. İki bakanın da kendi alanında en çalışkan, motivasyonları en güçlü bakanlardan olduğunu, daha inşallah ülkemize uzun yıllar büyük katma değer katacağını yakından takip ediyoruz. Kaldı ki konuşmalara baktım az önce, iki bakanın da konuşmasında ne hakaret ne iftira ne de CHP'nin adı var. 'İktidarın yapmış olduğu projeleri engellemelerine izin vermeyeceğiz.' diyor. İki tane belediye başkanının istediğini söylemek zorunda mıyız? Demokrasilerde istenmeyen ifadeler olduğu zaman salon terk edilmez, sabredilir, dinlenir, demokratik kültür bunu gerektirir."

Ahlat'ta yapılması planlanan milli parkın, söz konusu yerin tarihsel öneminin gençlere anlatılmasını amaçladığına dikkati çeken Turan, bu kapsamda milli park içerisinde bir külliye yapılmasının da öngörüldüğünü söyledi.