18-06-2019 17:50:36

"Mursi milli irade temsilcisidir"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkan, Mısır'da halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak seçilen Mursi'nin, 2013'teki  darbeyle cezaevine gönderildiğini, 6 yıldan beri ruhsal, psikolojik ve fiziksel işkencelerle büyük acılar çektirildiğini, dün de mahkeme salonunda bu işkenceler neticesinde hayatını kaybederek şehadete ulaştığını ifade etti.

Mursi'nin, milli iradenin, demokrasinin peşinden koştuğunu, halkının zenginleşmesi, refahı ve adaleti için mücadele veren bir "milli irade temsilcisi" olduğunu vurgulayan Özkan, onun ortaya koyduğu bu mücadelenin, Mısır halkının ve dünya insanının vicdanında emsalsiz bir yer edindiğini belirtti.

Mısır halkının, Mursi'nin yaktığı demokrasi ve milli irade ateşini ilelebet sürdüreceğini dile getiren Özkan, şunları ifade etti:

"Mısır'da gerçekleştirilen darbe, eş zamanlı olarak bir tarafta 'turuncu devrim' adı altında diğer taraftan da 'Arap baharı' adı altında dünyanın dört bir tarafında belirli çıkar çevreleri tarafından, emperyalistler tarafından sürdürüle gelmiştir. Bizim de bugün ülkemizde milli iradeye sahip çıkmamızın altında, bu saldırıları dünyadan, gönül coğrafyamızdan ve ülkemizden bertaraf etme gayretimiz vardır. Onun için dünden bugüne bu mücadeleler devam ederken, Batı'nın maalesef ikiyüzlü, sahteci yaklaşımını gözlemlemekteyiz. Batı'nın bu ilkesiz tavrı, dünya insanlığının gözlerinden kaçmamaktadır. Kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarına hizmet ettiği müddetçe milli irade vurgusu yapan Batı, Mısır'daki darbeye ve ülkemizdeki darbe girişimine maalesef sessiz kalmaktadır.

Kardeş olarak gördüğümüz Mısır halkının iradesine sahip çıkarak, özgürlük mücadelesini gönülden destekliyoruz. Her türlü hukuka aykırılığı, hak ihlali gerçekleştirenlerin ve zalimlerin, zulümlerinin altında ezilmesini, bütün insanlığın demokrasi ve hukuk devleti içerisinde yaşaması arzumuzu yeniden ifade ediyoruz."

Merhum 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i, vefatının 4. yılında rahmet ve minnetle andığını söyleyen Özkan, onun da pek çok darbe teşebbüsüyle karşılaştığını, milletten aldığı yetkiyle bu ülkeye hizmet etme gayretini ortaya koyduğunu söyledi.