19-12-2020 10:46:43

"Milletimizi ve devletimizi temsil eden ordumuzun Başkomutanına 'diktatör bozuntusu' diyen, soytarı bozuntusudur"

Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu, dağa kaldırılan kız çocukları ve PKK terörüne karşı en ufak bir kınama yapmayanların ve Kandil'den önlerine konan metinleri okuyanların, burada en ufak söz söylemeye haklarının olmadığını dile getirdi.

Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın da ifadelerine tepki göstererek "Franco'yu resmen tanıyan CHP yönetimi ve zihniyetidir. Milli Şef'le faşist Hitler'in arasındaki samimi münasebetleri başlığa çeken Cumhuriyet gazetesi, herhalde size en güzel cevabı veriyor. Devletin Cumhurbaşkanına, milletimizi ve devletimizi temsil eden ordumuzun Başkomutanına 'diktatör bozuntusu' diyen, soytarı bozuntusudur, bu bir soytarılıktır." dedi.

Akbaşoğlu, Boraltan Köprüsü olayına da değinerek, bu olayın milletin hafızlarına kazınmış milli bir ağıta dönüştüğünü kaydetti.

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Azerbaycan Karabağ'da kazanılan zaferle devletin üzerindeki bir ayıbın kaldırıldığını ve bundan dolayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Akbaşoğlu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi verildiğini belirterek "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hep birlikte kurduk. Atatürk 'tam bağımsız Türkiye' hedefini gösterdi. İşte bu hedefi ve idealleri hayata geçiren liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır." şeklinde konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nı hatırlatan Akbaşoğlu, bunun, milletin gurur günü olduğunu belirtti. Cumhuriyet tarihinde bir diğer önemli hareketin Cerablus, El Bab ve Afrin'e yapılan harekat olduğunu kaydeden Akbaşoğlu, "Bu harekat Sayın Başkumandanımız ve Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılmıştır. Atatürk'e, İsmet İnönü'ye, Celal Bayar'a ve Ahmet Necdet Sezer'e gösterilmesi gereken milli saygının, millet iradesiyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da gösterilmesi mili bir vecibedir, insani bir nezaket ve siyasi saygı gereğidir." dedi.