05-12-2018 00:00:00

“Kadınlarımızın çalışma hayatında çok daha etkin rol almalarını sağladık”

Özkan, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Canan Kalsın'ın hayatını kaybeden annesine Allah'tan rahmet, milletvekili Kalsın ve ailesine de başsağlığı dileğinde bulundu.

Gelişmiş Batı uygarlıklarındaki kadınlardan önce Türkiye'de kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin, Türkiye'nin medeniyetiyle gurur duyulmasını gerektiren bir konu olduğunu belirten Özkan, şöyle devam etti:

"ÖzellikleAKPartihükümetleri döneminde kadınlarımızın sosyal hayatta,akademide, ticarette, sivil toplumda, bürokraside çok etkin, çok daha başarılı roller alabilmeleri için yapısal reformaların gerçekleşmesi gereğinden hareketle bir dizi anayasal ve yasal reform gerçekleştirdik. Bu reformların en büyüğü, 2010'da hayata geçirilen kadınlar lehine pozitif ayrımcılık düzenlemesidir. Yine aynı şekilde yasal reformlarla ve uygulamada atılan adımlarla bugün Türk kadınınınsosyal hayatta,akademide, ticarette, sivil toplumda, bürokrasideki rolü ve etkinliği artmıştır."

Özkan,AKParti'nin kadınlara verdiği değeri de anımsatarak,"AKParti, bir kadın hareketidir. Kadın kolları teşkilatımız tamamen kendi teşkilatlarını kurmak, kendi kongrelerini gerçekleştirmek suretiyle siyasi hayatımızda etkin bir rol almıştır." diye konuştu.

Gençlik kolları ve ana kademe teşkilatlarında pozitif ayrımcılık düzenlemesine uygun şekilde kadın kontenjanı olduğunu anlatan Özkan,"Cumhuriyet tarihinde kadın milletvekili sayısı itibarıyla 53 rakamı, bir grupta,AK PartiGrubu'nda temsil edilmiştir." ifadesini kullandı.

Kadınların siyasihayatta çok daha etkin rol alabilmeleri için onların ekonomik, sosyal, siyasi anlamda imkanlarını genişletmekle mümkün olacağını belirten Özkan, "AKPartihükümetleri olarakbugüne kadar her zaman kadın girişimcilerin yanında olduk. Kadın girişimcilere verdiğimiz teşvik ve desteklerle, onların iş hayatında rol almalarını sağladık. Çalışma hayatında, kadınlarımızın daha güçlü yer alabilmesi için doğum yardımları, emzirme izinleri, engelli çocukları olan annelere 5 yıl erken emeklilik imkanları getirdik. Kadınlarımızın çalışma hayatında çok daha etkin rol almalarını sağladık." diye konuştu.