Tükiye Bülteni

11-12-2018 00:00:00

“Kadın meselesi AK Parti'nin vazgeçemeyeceği bir meseledir”

Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bütçelerin millet adına parlamentolarca onaylanmasının, demokrasilerin olmazsa olmaz şartlarından olduğunu söyledi.

Temsili demokrasilerde bütçe hakkının millet tarafından kullanılmasının ilk aşamasının serbest seçimler olduğunu ifade eden Zengin, seçimlere katılan siyasipartilerin kamusal kaynakları ne şekilde kullanacağını seçmenlerine sunduğunu belirtti.

Seçimlerde millet tarafından bir siyasipartiye verilen yetkinin, bütçe onayı anlamına da geldiğini dile getiren Zengin, "Bu bütçe teklifini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi olması hasebiyle önemli buluyoruz. Bu bütçeAKParti'nin hazırladığı 17. bütçedir. Yatırımlar başta olmaküzere ekonominin küçük, büyük tümaktörlerinin kaale alındığı bir bütçe anlayışını bütün bütçelerimizde görmekteyiz." dedi.

"Kadın meselesini konuşmakiçin arka bahçelerin gerçeğini görmek lazım"

Özlem Zengin, 2019 yılı bütçesinde en büyük harcamanın Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına yapıldığını söyledi.

Kendileri için çocukların, gençlerin, kadınların, engellilerin, yaşlıların büyük önem arz ettiğini vurgulayan Zengin, şöyle devam etti:

"Bugünkü görüşmelerde yapılan konuşmalarda pek çok şey işittik. Özellikle kadın meselesiyle ilgili. Kadın meselesiAK Parti'nin vazgeçemeyeceği bir meseledir. Yapılan konuşmalarda 'AKParti'nin kadına şiddeti desteklediği', 'kadına alan açmadığı' yönünde ifadeler vardı. OysakiAK Parti'nin, politikalarında kadına inanılmaz öncelik tanıdığını görmekteyiz. Bize bu eleştirileri yapanların destek oldukları çokça şey olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün kamplarından kaçıp kendilerini anlatan kızlarımız var. Nasıl tacize uğradıklarını anlatıyorlar. Bu tacizler neticesi ortaya çıkan bebeklerin nasıl yok edilmeye zorlandığını anlatıyorlar. Dünyaya gelen çocukların Avrupa'da satıldığını söylüyorlar. Anlatanlar da 13-14 yaşındaki çocuklar. Terör örgütleri çocukları seviyor ve hatta daha çok kız çocuklarını seviyorlar. Böyle baktığımız zaman, kadın meselesini konuşmakiçin arka bahçelerin gerçeğini görmek lazım. Biz Türkiye'de kadına yönelik her türlü yasağı kaldıran birpartiyiz. Yasaksız Türkiye, her manadaAKPartiile başlamıştır.AKParti dediğiniz zamanaklımıza, hukuken özgürlük, her türlü haksızlık karşısında direnen bir lider gelmesi lazım."