09-10-2020 20:54:27

"İhtiyaçlar karşılanmayınca, merkezi hükümet devreye giriyor"

Çatalca'da 46 bin metrekarelik alanda projelendirilen Çatalca Millet Bahçesi'nin temeli atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Çatalca Millet Bahçesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş, törendeki konuşmasında, Türkiye'de yatırımların pandemi döneminde hiç hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Dünyada ekonomilerin daraldığını belirten Muş, "Pandemiden dolayı insanlar sokağa çıkmakta problemler yaşıyorken Şehircilik Bakanlığımız ve ilgili iştirakleri yoğun bir şekilde büyük bir emekle risk alarak çalışmaları sürdürdüler. Belki bugün burada bir temel atma töreni görüyoruz ama bunun arkasında saatlerce, günlerce bir emek, çalışma var. Bütün bu süreçlerden sonra bu çalışmalar nihayete erdiriliyor." diye konuştu.

Muş, projelerde emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Aslında bunlar yerel yönetimlerin belki ana kent belediyesinin yapması gereken işler. Ama bunlar da Şehircilik Bakanlığının marifetiyle yapılıyor. İhtiyaç var. Bu ihtiyaçlar karşılanmayınca bu şekilde vatandaşın ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor ve burada merkezi hükümet devreye giriyor. Yine kentsel dönüşümle alakalı İstanbul'un en önemli problemlerinden bir tanesi de konut stokunun sağlıklı olup olmadığı. Burası fay hatlarının üzerinde oturan kadim, geçmişte depremlerle karşılaşmış bir şehir. Dolayısıyla bu konut stokunun bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Şu an bu çalışmaları Şehircilik Bakanlığı ve AK Parti belediyelerin dışında İstanbul'da yapan kimse yok. Şehircilik Bakanlığı marifetiyle TOKİ, Emlak Konut ve yerel partner olarak bizim ilçe belediyelerimiz bu işi yapıyorlar."