27-10-2020 17:53:03

"Fransa'ya, Macron'a gerekli tepkiyi vermek Meclis'in gündemindedir"

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekilimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu, Kovid-19 tanısı sonrasında 58 günlük bir tedavi süreci geçirdiğini anlatarak bu süreçte destekleri nedeniyle bütün milletvekillerine teşekkür etti.

Hatay'daki terör saldırısını bertaraf eden güvenlik güçlerini tebrik eden Akbaşoğlu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhuriyet'in 97'nci yılının kutlanacağına işaret eden Akbaşoğlu, "Dün hangi badirelerden geçirilerek böyle bir neticeye gelmişsek, bugün de aynı badirelerle, istiklal ve istikbal anlayışı içerisinde yedi düvelle mücadele içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yüce Meclisimizin iradesiyle bağımsız bir duruş sergiliyoruz." dedi.

Akbaşoğlu, bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının, pandemi şartları çerçevesinde coşku ve heyecanla kutlanacağını dile getirdi.

Alman polisinin Berlin'de Mevlana Camisi'ne dönük saldırgan tutumunu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'a karşı giriştiği savaşı ve bazı aşırı sağcı liderlerin maksadını da çok aşan ifadelerini kınadıklarını kaydeden Akbaşoğlu, "Özellikle Fransa ve Almanya'da İslam'a ve Müslümanlara saldırmaya dönük söz, fiil ve davranışlara mutlaka son verilmesi gerektiği ve bu Avrupalı liderlerin daha tutarlı bir yaklaşım ortaya koymaları, kendi ülkelerinde yaşayan bütün vatandaşların talebi olduğu gibi bütün insanlığın da ortak talebidir. Bu konuda hep beraber Fransa'ya, Macron'a gerekli tepkiyi vermek Meclis'in de gündemindedir." şeklinde konuştu.

Mevlid-i Nebi haftasını kutlayan Akbaşoğlu, Hazreti Muhammed'e yapılan saldırıları kınadıklarını ifade etti.