29-11-2018 00:00:00

“Filistinliler bilsin ki, bir yanımız, bir gözümüz, bir kulağımız hep İsrail'in karşısında”

Grup Başkanvekili Bülent Turan,Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blokun düşmesi sonucu meydana gelen kazada 3 işçinin hayatını kaybettiğini, bir işçinin yaralı olarak kurtarıldığını anımsatarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diledi. Turan, bu tarz kazaların son olması temennisinde bulundu.

Bülent Turan, bugünün Filistin Halkıyla Dayanışma Günü olduğuna işaret ederekşöyle konuştu:

"Bundan71 yıl önce BM, tarihi bir yanılgıya imza atmış, bölgenin asli unsuru olan Filistin halkının olanca karşı çıkmasına rağmen bağımsız bir İsrail devleti kurulmasını kararlaştırmış, Filistin'in bölünmesi sürecini başlamıştır. O günden bu güne bölgede İsrail, yayılmacı politikalarla birçok insanlık suçu işlemiş, bugün gelinen noktada BM Güvenlik Konseyinin 242 ve 338 sayılı kararlarını çiğneyerek,Kudüs'te işgalci konumuna gelmişlerdir. Tüm hakim güçlerin sessizliğine rağmen, tüm Filistinliler bilsin ki, bir yanımız, bir gözümüz, bir kulağımız hep İsrail'in karşısında, Filistin'in yanında olmaya devam edecek."

Aladağ'daki yangının ikinci yıl dönümü olduğunu anımsatan Turan, yangında hayatını kaybeden öğrencileri rahmetle andı.

Turan, iddia edildiği gibi, Meclis'in bu konuya duyarsız kaldığının çok afaki ve haksız bir itham olduğunu belirtti.9 Mayıs 2018'de tümpartilerin katılımıyla 494 sıra sayılı raporun hazırlandığını, fazlasıyla kıymetli olan bir çalışma ortaya konduğunu dile getiren Turan, bu raporun yeniden incelenmesini istedi.