26-06-2019 22:24:31

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletin iradesidir"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "ucube sistem" denilerek milli iradenin "ucube" haline getirildiğini söyledi.

Akbaşoğlu, "16 Nisan'da bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni millet ortaya koydu. Bir kere milletin iradesine saygı göstermek lazım; en başında oradan millete bir sataşma var, milletin iradesine sataşma var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, anayasal değişiklik ve milletin iradesidir." dedi.

- "Ne söz vermişsek yaptık ve mutlaka yapacağız"

AK Parti'nin, eğitimi en fazla bütçesi olan bir noktaya getirdiğini vurgulayan Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğretmenleri iki misline çıkardık. Derslikleri, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslikler bir tarafa, oradan bu noktaya taşıyan AK Parti iktidarıdır. Dolayısıyla yasama, yürütme ve yargıyla ilgili de kuvvetler ayrılığı sistemini tam olarakbenimsemiş bir hükümet sistemine geçtiğimizin hepimiz bilincinde olmalıyız. Sayın Bakan Yardımcımız da bakın orada, sonuç itibarıyla sıralardadır. 3600 ek göstergeyle ilgili de biz bir şeyle ilgili ya söz vermeyiz 'olmaz' deriz veya vermişsek de mutlaka yaparız, onu da milletimiz gayet iyi bilir. Ne söz vermişsek yaptık ve mutlaka yapacağız, bundan da kimsenin endişesi olmasın."

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, FATİH Projesi'ne ilişkin iddiaların ispat edilmesi gerektiğini belirterek, "Pilot bölgelerle başlanıldı ve onlar fonksiyonel olarak dağıtılan yerlerde işlev gördü ve görüyor. Akıllı tahtayla ilgili de yüzde yüz akıllı tahta bütün eğitim müfredat sisteminde cari kılındı." dedi.