01-09-2019 12:34:58

“Çok kısa bir sürede Mehmet Akif'in hayatının bir bölümünü beyaz perdede izliyoruz”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çekilen "Akif" adlı belgeselin galası öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Turan, belgeselin büyük bölümünün İÇDAŞ AŞ'nin desteğiyle 2017'de restore edilerek müze haline dönüştürülen evde yapıldığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un Türk milleti için çok önemli bir karakter olduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Ana sponsorluğunu İÇDAŞ'ın üstlendiği, Ehl-i Hayal Film tarafından çekilen bu belgesel 45 dakikadan oluşuyor. Çok kısa bir sürede Mehmet Akif'in hayatının bir bölümünü beyaz perdede izliyoruz. Tüm Türkiye'miz için 'milli şair' diye ifade ettiğimiz, 'Çanakkale destanını yazan kişi' diye gurur duyduğumuz Mehmet Akif Ersoy'un aslında Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde doğup büyüdüğünü, babasının buralarda görev yaptığını, kendi gezdiği köprüyü, suya girdiği deresi, hatıralarıyla beraber bir önemli dönemi burada geçirdiğini öğrendik. Bunu ilgililerle paylaştık. Senarist Ömer Erbil'in kalemiyle, yönetmen Nihal Ağırbaş'ın başarılı çalışmasıyla Akif'in çocukluğunu beyaz perdeye yansıtma imkanı bulduk."

Galaya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, senarist Ömer Erbil, filmin oyuncuları ile davetliler katıldı.