09-07-2019 19:23:35

"CHP'nin demokrasi anlayışı, bir yerde gücü eline geçirene kadardır"

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulunda, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin her ayın ikinci pazartesi günü, ayda 5 gün toplanması yönündeki AK Parti'nin teklifinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gündeme alınmamasını eleştirdi.

Yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin ayda 5 gün çalıştığını ancak "eylülden itibaren tekrar 5 gün çalışılması" için AK Parti'nin verdiği grup önerisinin İmamoğlu tarafından gündeme alınmadığını söyleyen Muş, şöyle konuştu:

"Niçin Meclisi çalıştırmak istemiyorsun? Sen seçilmişsin de o Meclis üyeleri oraya başka yerden mi geldiler? Onlar da seçildi. Hani demokrasi anlayışınız? Siz bir yerde, bir makama geldiğiniz zaman demokrasiyi rafa kaldırırsınız. Şimdi Sayın Özel'e söylüyorum, ara Ekrem İmamoğlu'nu sor, neden eylül ayından itibaren Meclisin 5 gün çalışmasıyla ilgili verdiğimiz grup önerisini gündeme almıyor? Hangi hakla, hangi yetkiyle bunu yapıyor? Ali kıran baş kesen gibi adam, izleyin Meclis toplantılarını, böyle rezillik olur mu? 174 üyesi bulunan AK Parti grubunun önerisini gündeme almıyor. Dert ne? Meclis 5 gün çalışmasın. O Meclis çalışacak arkadaşlar. Milletin verdiği yetkiyi Meclis üyelerimiz sonuna kadar kullanacak."

"Böyle bir haddi yok"

İmamoğlu'nun önergeyi gündeme almamak gibi bir hakkının olamayacağını belirten Muş, "Burada demokrasiden, haktan, hukuktan bahsederken İstanbul'da bunu yaparsanız kendi içinizde çelişirsiniz. Neden önergemizi gündeme almıyor? Önergemizi gündeme alsın. Böyle bir hakkı yok, böyle bir haddi de yok, kusura bakmasın beyefendi." ifadesini kullandı.

Muş, şunları kaydetti:

"Ekrem zavallı. Çünkü bir partinin verdiği grup önerisini gündeme almaktan korkuyor. Ne hadle? Hangi yetkiyle? Böyle bir yetkisi yok. 5 gün çalışmaktan korkuyor. Niçin korkuyorsun? O zaman biz de burayı hiç mi çalıştırmayalım? İki gün yetiyorsa... Böyle bir yetki var mı arkadaşlar? Kaç gün çalışılacağına Genel Kurul, Meclis karar verir. Anlatmak istediğim şudur, CHP budur. CHP'nin demokrasi anlayışı, bir yerde gücü eline geçirene kadardır. Köprüyü geçene kadar CHP 'demokrasi' diye bağırır, 'Hak, hukuk, adalet.' der. CHP bir yere geldikten sonra bunların tamamını unutur. Eylülden itibaren o meclis 5 gün çalışacak. Ekrem ister o tarafa kaçsın, ister bu tarafa kaçsın, o Meclis 5 gün çalışacak, aklınıza sokun bunu."