AKİM

Tükiye Bülteni

21-12-2018 23:19:22

“CHP tarih boyunca halkı temsil eden, iktidara gelen kişilere diktatör dedi”

Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Genel Kurulunda 2019 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde söz aldı.

İnsanların, bir siyasi hareketin içinden başka siyasi harekete geçebileceğini dile getiren Bostancı, şunları söyledi:

"İdeolojilerini, politikalarını, dünya görüşlerini değiştirebilir ama sonra eski arkadaşlarına karşı kendini aklama çabasındaki bir konuşmayı cevaplamaya değer görmezdim. Ancak ben 'Sayın Şener Efendi' demeyeceğim, burada nezaketle konuşmak zorundayım. Tarihte İsa'dan önce ve İsa'dan sonra vardır. Sayın Şener'i dinlerken, o kadar 'Ben', 'Ben olmasaydım siz olmazdınız', 'Ben yaptım' dedi ki anlaşılıyor ki sayın Şener, ekonominin Hz. İsa'sıdır; öncesi vardır, sonrası vardır. Sayın Şener buradayken biz her şeydik, sayın Şener gitti biz hiçbir şey olduk. Demek ki sayın Şener size geldi, siz hiçbir şeydiniz, şimdi her şey oldunuz. CHP'de çok kıymetli ekonomistler var, siz sayın Şener'i çıkardınız. Öyle anlıyorum; hiçbir şeydiniz her şey oldunuz, hayırlı olsun."

Bostancı, CHP'nin tarih boyunca halkı temsil eden, iktidara gelen kişilere diktatör dediğini, Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu ifadeyi kullandığını söyledi. Üç liderin de ortak yönünün, halkı temsil etmesi, halkın gücüyle iktidara gelmesi olduğunu belirten Bostancı, "Bazen hızınızı alamadınız kendi içinizdeki eleştirilerde de sayın Genel Başkana diktatör dediniz. Demek ki bu dil alışkanlığı." değerlendirmesinde bulundu.