04-10-2020 23:29:45

"Bu birlik ve beraberlik, 'Cihan yıkılsa bu cephe sarsılmaz' anlayışıyla geleceğe yürüyecek"

Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Merkezefendi 3. Olağan İlçe Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, kongre süreçlerinin millete hizmet mücadelesinde yenilenmenin, muhasebe ve murakabenin yapıldığı günler olduğunu kaydetti.

Kuruluş ilkelerinden taviz vermeden hedefe doğru gittiklerinin vurgulayan Özkan, "Bizler milletimizin hayır duasına layık olan Cumhurbaşkanımıza layık dava ve yol arkadaşları olursak, Cumhurbaşkanımızın Türkiye'de siyasete koymuş olduğu etik kurallara riayet ettiğimiz müddetçe, milletimizle gönül köprüleri kurduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle bu millet bizleri bırakmaz." dedi.

AK Parti'li olmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birlik, beraberlik siyasetine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurgulayan Özkan, şöyle dedi:

"Rabiamız, 'Her partinin bir işareti var, bizim de bir işaretimiz' diye yapılmış bir hareket değildir. 200 yıldan beri bu millet üzerinde karanlık hedefler güden, bu millet içerisindeki dahili ve harici bedhahların bütün oyunlarını boşa çıkarmak için ortaya koyduğumuz ilkedir. 'Tek millet' diyoruz. Çünkü bizi bizden ayırmamaları için. Vatanımızı bölmemeleri için 'Tek vatan' diyoruz. Başka bayrak gösterilmesin diye hilali medeniyetimizi, yıldızı şehitlerimizi temsil eden ve al bayrağı da şehitlerimizin kanı olan 'Tek bayrak' diyoruz ve tabii ki 'Tek devlet' diyoruz."

Cumhur İttifakı'ndaki birlik ve kardeşliğe de sahip çıkmaları gerektiğini aktaran Özkan, şöyle devam etti:

"Karanlık oyunlar oynayanlar, 'Acaba AK Parti'yi nasıl böleriz?', 'Acaba Cumhur İttifakı'nın arasına nasıl tefrika, nifak sokarız?'  bunun gayreti içerisinde. Onun için bu birlik ve beraberlik, 'Cihan yıkılsa bu cephe sarsılmaz' anlayışıyla geleceğe yürüyecek. İnşallah bugün yeni göreve gelecek arkadaşlar 2023, 2024'e kadar bu ülke üzerinde oynanan bütün karanlık oyunları boşa çıkarmak için, bu ülkenin birlik beraberlikle üretimde, istihdamda, ihracatta, refahta büyük Türkiye idealini gerçekleştirmesinde büyük mücadeleler ortaya koyacaklar, milletimizle gönül köprüleri kuracaklar."