09-10-2019 21:28:27

"Böyle bir zamanda bu ülkenin ordusuna, askerine işgalci demek ne vekillikle ne de vatandaşlıkla asla bağdaşmaz"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda HDP'nin, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin ifadelerine tepki gösterdi.

Turan, "Türk milletinin Meclisinde, bu milletin ordusuna 'işgalci' diyen adamın sözünü kesmeniz gerekir Sayın Başkan." dedi.

Her türlü demokratik tepkiye ve fikir hürriyetine açık olduklarını dile getiren Turan, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin ordusu bugün Besmele'yi çekmiş ve şu an sınır ötesi operasyona başlamış. Böyle bir zamanda bu ülkenin ordusuna, askerine işgalci demek ne vekillikle ne de vatandaşlıkla asla bağdaşmaz. Bu konuşma Türkiye'nin, Kürtlerin konuşması değil. Bu konuşma Kürtleri bile yok etmeye çalışan PKK'nın konuşmasının ta kendisi. Siz 4 partinin bir araya gelerek tüm farklılıklara rağmen kabul ettiği tezkereye, bu ülke için işgalci tezkere derseniz, bu fikir hürriyeti olamaz.

Bugün 82 milyon beraber duamızla, Besmele'mizle teröre karşı askerimizi uğurladık ama nasıl birkaç malum ülke, örgüt bu kararımıza karşı çıkarken birkaç vekilin de karşı çıkmasının niçin olduğunu anlıyoruz. Benim tavsiyem şudur: Ya Kandil ya da Ankara demeleri lazım. Mehmetçik'imize kimse işgalci diyemez. Mehmetçik'e hain diyen kişi ya haindir ya da zalimdir."