Tükiye Bülteni

20-12-2018 17:15:08

“Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak suretiyle saldırıları bertaraf edebileceğimize yürekten inanıyorum”

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Özkan, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve MİT krizi olduğunda işin içinde "dış güçler ve FETÖ" olduğunu söylediklerini ancak kendilerine "yok" denildiğini anlattı.

15 Temmuz'a da "tiyatro" denildiğini aktaran Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız, 'Ne istediler de vermedik?' Söyleyeyim mi? FETÖ elebaşısı Pensilvanya'dan dedi ki: 'Şefaat hakkım olsaydı filana verirdim'. Sizler biliyorsunuz… Ama hamdolsun bütün bedduaları başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu ittifaka, milletin yerli ve milli siyasetine yaptılar. Onun için, biz neyi vermedik, biliyor musunuz? Devleti vermedik ve bedduayı hak ettik hamdolsun."

Özkan, FETÖ'nün ne yaptığını Necip Hablemitoğlu'nun "Köstebek" isimli kitabında tek tek anlattığına dikkati çekerek, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2015'te Zaman gazetesine, 2014'te de Samanyolu televizyonuna yaptığı ziyaretlere ilişkin fotoğrafları gösterdi.

Can Dündar'ın yazdığı "Ergenekon" kitabında, başından sonuna kadar FETÖ propagandası yapıldığını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Siz Can Dündar'a ve o MİT tırlarıyla ilgili kumpası gerçekleştirenlere 'adalet yürüyüşü' gerçekleştirdiniz. Ne zaman? 15 Temmuz'dan sonra. Demek ki büyük fotoğraf ortada. Biz 'Ne istediler de vermedik?' dedik. Ne anlama geliyor biliyor musunuz? Eğer işiniz eğitimse, çocuk yetiştirmekse biz bu ülkede herkesin önünü açarız ama devleti istiyorsanız orada, sizi bulunduğunuz ilde başınıza o mağaraları ve ini geçiririz. Bundan sonra da bunu yapacağız. Biz o Pensilvanya'daki hainin bedduasını kazandık, o 'şefaate' mazhar olanları da milletimizin takdirine havale ediyorum."

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Levent Gök birleşime ara verdi. Aradan sonra tekrar söz alan Cahit Özkan, geçmişten bugüne Türkiye'ye yönelik saldırıların olduğunu ve bunların birlik ve beraberlikle püskürtüldüğünü söyledi. Özkan, "Böylesi bir dönemde terör örgütlerinin; FETÖ'sünün, PKK'sının, PYD'sinin arzu ettiği gibi kendi aramızda birbirimize düşerek değil, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak suretiyle bu saldırıları bertaraf edebileceğimize yürekten inanıyorum." dedi.