18-06-2020 17:06:11

"Bir anneye iftira atan namussuzdur"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Turan, iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın, alçak saldırılarına bir yenisini ekleyerek Silopi'de evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan 4 işçiyi şehit ettiğini anımsattı. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Turan, "Değişik gerekçelerle 'sözde demokrasi yürüyüşü' yapanlara buradan çağrıda bulunuyorum: Bu yürüyüşün istikametini artık Silopi'ye çevirmeleri lazım. Bu yürüyüşü artık PKK'ya karşı yapmaları lazım. Daha ne bekleyecekler?" dedi.

Turan, Volkan Bozkır'ı yeni görevi dolayısıyla kutlayarak ilk defa bir Türk'ün bu göreve seçilmesinin önemine işaret etti.

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasını içeren kanun teklifinin dün TBMM Anayasa Komisyonunda bütün partilerin oybirliğiyle kabul edildiğini anlatan Turan, darbeye karşı çok anlamlı bir tepki olan bu teklife destek veren siyasi partilere teşekkür etti. Turan, yasa teklifinin, gelecek hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanabileceğini belirtti.

Turan, CHP'li Özkoç'un İçişleri Bakanı Soylu'ya yönelik sözlerine ilişkin, "Bakan 'Bir anneye iftira atan kişi namussuzdur.' demiş. Ben de söylüyorum; bir anneye iftira atan namussuzdur." diye konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın eşine geçen hafta sosyal medyadan hakaret edilmesi üzerine haklı olarak herkesin ayağa kalktığına işaret eden Turan, hiç kimsenin, kadın ve anne olan bir milletvekiline yönelik hadsiz ve namussuz söylemlere anlayış göstermemesi gerektiğini vurguladı.