15-11-2020 22:17:07

"236 milyar dolar olan GSMH'yi 800 milyar doların üzerine çıkardık"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Başakşehir 5. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kongrede, AK Parti'nin, kuruluşunun hemen akabinde yapılan genel ve yerel yönetim seçimlerinde milletin teveccühünü kazanarak iktidara gelmesinin, aslında milletin inancıyla, tarihiyle, ufkuyla, hedefiyle nasıl örtüştüğünün en güzel ispatı olduğunu söyledi.

Akbaşoğlu, 80 yıllık cumhuriyet döneminde yapılan hizmetlerin terazinin bir kefesine, son 18 yılda AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlerin diğer bir kefeye konması durumunda AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin ağır basacağını dile getirdi.

Demokratikleşme, ekonomik hayat, sosyal hayat ve dini hayata ilişkin milletin rızasını kazanacak büyük işlere hep beraber imza attıklarını ifade eden Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"236 milyar dolar olan GSMH'yi 800 milyar doların üzerine çıkardık. 6 bin kilometre olan bölünmüş yolu, 27 bin kilometrelere yükselten bu anlayış, bu kadrolar. Yaptığımız büyük hizmetler var ancak bu hizmetlerin belki de en önemlisi, bu milletin kendine gelmesine vesile olacak, büyük psikolojik eşikleri atlatarak, milletin inancıyla, tarihiyle buluşmasına vesile olmak ve Türkiye'nin lider ülke Türkiye olarak dünya devletler ailesinde öncü rolünü tekrar bu millete hatırlatmak.

AK Parti kadrolarının yapmış olduğu en önemli hizmet budur. Kendimize olan özgüvenimizi tekrar kazanıp, tarihin şekillendiği şu zamanda tekrar büyük bir iddianın, yeniden büyük Türkiye olarak öncü rolü ile adil ve merhametli yeni bir küresel düzeni, bir nizam-ı alemi bütün insanlığa hediye etme ufkunu tekrar gündeme getirmek."